Sport/Voetbal
638169831
Voetbal

Vitesse vanwege Joodse feestdag zonder Eli Dasa naar Slovenië

Eli Dasa

Eli Dasa

Eli Dasa is niet met de selectie van Vitesse meegegaan naar Slovenië voor de wedstrijd tegen NS Mura, donderdag in de groepsfase van de Conference League. De Israëliër blijft op eigen verzoek buiten de groep vanwege het joodse religieuze feest Jom Kipoer.

Eli Dasa

Eli Dasa

Verdediger Romaric Yapi keert terug van een schorsing en staat derhalve voor zijn debuut in de Conference League, meldt Vitesse. Million Manhoef, Dominik Oroz en Daan Reiziger zijn niet inzetbaar.

Vitesse bereikte het hoofdtoernooi door in de kwalificaties Dundalk en Anderlecht uit te schakelen. „Het voelt, voor de hele groep en de staf, geweldig om hier te zijn”, zegt trainer Thomas Letsch. „Voor een club als Vitesse is dit prachtig. We hebben er hard en lang voor gevochten. Het primaire doel is bereikt, nu is het tijd voor nieuwe doelen. We zijn hier niet zomaar, maar willen iedereen laten zien wie Vitesse is.”

Letsch heeft een goede indruk gekregen van NS Mura. „Ze zijn vorig jaar, in dit stadion, kampioen geworden in een aardige competitie. Ze hebben een sterk team, dat technisch flexibel is. We hebben veel van hun duels gezien en weten dat het een behoorlijke uitdaging wordt. Iedereen die denkt dat dit een makkie wordt, heeft het waarschijnlijk verkeerd. Maar natuurlijk hopen we te starten met 3 punten. Dat zou de situatie een stuk prettiger maken, zeker met grote clubs als Tottenham Hotspur en Stade Rennes in de groep.”

De wedstrijd tussen Mura en Vitesse begint donderdag om 18.45 uur.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop