Sport/Voetbal
638705675
Voetbal

Crystal Palace is Nederlander voor lange tijd kwijt

Pech voor Patrick van Aanholt, operatie is noodzakelijk

Patrick van Aanholt geblesseerd op de grond.

Patrick van Aanholt geblesseerd op de grond.

LONDEN - Crystal Palace-verdediger en Oranje-international Patrick van Aanholt moet zich aan zijn gekwetste schouder laten opereren.

Patrick van Aanholt geblesseerd op de grond.

Patrick van Aanholt geblesseerd op de grond.

„Hij is naar de dokter geweest”, vertelde zijn trainer Roy Hodgson in de aanloop van het duel van Crystal Palace maandag met Wolverhampton Wanderers. „Hij heeft een operatie nodig. Het is nog niet bekend wanneer hij volgend seizoen weer beschikbaar is.”

Van Aanholt blijft er optimistisch onder. „Er is genoeg tijd voor de start van het nieuwe seizoen om uit te rusten en te herstellen. Dit hoort er gewoon bij, maar alles gaat goed aan deze kant”, laat de onfortuinlijke verdediger zelf via Twitter weten.

Van Aanholt kwam donderdagavond ongelukkig terecht tijdens het verloren duel met Manchester United (0-2) in de Premier League. Daarbij raakte een schouder van de linksback uit de kom.

Van Aanholt raakte geblesseerd bij de 0-2 van Anthony Martial. Hij werd minutenlang behandeld op het veld en kreeg zelfs zuurstof toegediend. De 29-jarige Brabander verliet het veld per brancard.