Sport/Tennis
639941608
Tennis

Spelersvakbonden willen gedupeerde tennissers helpen

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

De spelersvakbonden voor mannelijke tennissers ATP en WTA (vrouwen) willen samen met de internationale tennisfederatie ITF en de organisatoren van de vier grandslams een noodfonds opzetten. Doel is om tennissers die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis financieel te ondersteunen.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

Het nieuws over een noodfonds volgt op het voornemen van toptennissers Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer om collega's uit de lagere regionen van de wereldranglijst te helpen. Djokovic, voorzitter van de spelersraad van de ATP, heeft afgelopen weekeinde een brief gestuurd aan alle spelers.

De Servische nummer 1 van de wereld pleit er daarin voor om de spelers die tussen de 250e en 700e plek op de wereldranglijst staan financieel te ondersteunen. Djokovic roept de tennissers uit de top 100 van het enkelspel en top 20 van het dubbelspel op ieder tussen de 5000 en 30.000 dollar in te leggen.

De spelersraad hoopt dat de ATP en de organisatoren van de vier grandslams het bedrag kunnen aanvullen tot ruim 4 miljoen dollar. Dat zou betekenen dat de tennissers tussen plek 250 en 700 op de mondiale ranking ieder zo'n 10.000 dollar kunnen krijgen, omgerekend ongeveer 9200 euro.