Sport/Voetbal
641362619
Voetbal

’Ik heb constant het gevoel gevolgd te worden’

Manchester City-speler Kyle Walker overtreedt quarantaineregels wéér

Kyle Walker

Kyle Walker

MANCHESTER - Manchester City-verdediger Kyle Walker heeft afgelopen nacht op sociale media uitgehaald naar de Britse pers. De Engelse international voelt zich lastiggevallen en maakt zich daarom zorgen om zijn mentale gezondheid. Walker werd voor de tweede keer (!) in korte tijd betrapt op het niet naleven van de quarantaineregels.

Kyle Walker

Kyle Walker

Walker kwam begin april negatief in het nieuws toen hij in volle lockdown een feestje bouwde met een vriend en twee prostituees. Deze week werd hij opnieuw in een negatief daglicht gesteld, omdat hij zijn familie was gaan bezoeken en daarbij geen sociale afstand hield.

De rechtsback reed afgelopen woensdag naar Sheffield om naar zijn jarige zus te gaan. Hij gaf haar een cadeau en knuffelde haar, alvorens door te rijden naar het huis van zijn ouders waar hij „enkele vers gekookte maaltijden ophaalde.”

Op Twitter erkende Walker dat hij begrijpt een voorbeeldrol te spelen in de samenleving. „Maar het mag niet mijn hele familie schaden”, liet hij weten. „Ik ben recent door één van de moeilijkste periodes in mijn leven gegaan en neem daarvoor verantwoordelijkheid op. Nu voel ik mij echter lastiggevallen. Dit raakt niet enkel mij, maar ook de gezondheid van mijn familie en mijn jonge kinderen. Ik voel mij zelfs niet veilig in de beslotenheid van mijn eigen huis. Ik heb constant het gevoel gevolgd te worden. Wie verdient dat?”