Sport/Voetbal
641691041
Voetbal

Voorzitter Barcelona verrast door verklaring Ronald Koeman

Joan Laporta

Joan Laporta

Voorzitter Joan Laporta van FC Barcelona hoorde woensdag pas vlak voor de persconferentie van Ronald Koeman dat zijn trainer een verklaring zou gaan voorlezen.

Joan Laporta

Joan Laporta

Koeman, die zwaar onder druk staat vanwege de tegenvallende prestaties van Barcelona, besloot om in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Cádiz geen vragen van de pers te beantwoorden. De oud-bondscoach van Oranje las alleen een verklaring voor, waarin hij de fans, het bestuur en de media om geduld vroeg.

„We kwamen er op het laatste moment achter dat hij van plan was deze verklaring af te leggen”, zei Laporta tegen Spaanse media. „Hij heeft de verplichting om op de persconferenties te verschijnen. Hij is dan vrij om vragen te beantwoorden of zich uit te drukken zoals hij dat wil. Ik respecteer deze beslissing van de trainer, maar we hoorden het pas een paar minuten van tevoren, net als de aanvoerders. We zitten in een moeilijke fase, maar we hopen op een goed resultaat donderdag tegen Cádiz. Daar gaat het om. Zulke situaties overwin je met goede resultaten.”

Laporta sprak zijn verbazing uit over de speech van Koeman, maar zei de trainer daar voorlopig niet op aan te gaan spreken. „Het is beter om de bal het werk te laten doen op het veld en een goede wedstrijd te spelen in Cádiz.” Het Spaanse competitieduel begint donderdag om 22.00 uur.