Sport/Tennis
641744246
Tennis

Vrouw die volgens Kyrgios ’700 drankjes op had’ onderneemt stappen

Nick Kyrgios tijdens de Wimbledon-finale

Nick Kyrgios tijdens de Wimbledon-finale

LONDEN - Een toeschouwer die deze zomer aanwezig was bij de finale van Wimbledon tussen Novak Djokovic en Nick Kyrgios gaat juridische stappen ondernemen tegen Kyrgios. De tennisser beschuldigde de bezoeker ervan dat ze dronken was en „zevenhonderd drankjes” had genuttigd.

Nick Kyrgios tijdens de Wimbledon-finale

Nick Kyrgios tijdens de Wimbledon-finale

Kyrgios deed tijdens de eindstrijd zijn beklag bij de umpire omdat hij werd gehinderd door de toeschouwer. „Ze leidt me af bij het serveren en dat tijdens de finale van Wimbledon. Ze praat tijdens het tennissen, wat is nog acceptabel? Laat haar verwijderen. Ik weet precies om wie het gaat: diegene in die jurk die eruit ziet alsof ze al zevenhonderd drankjes op heeft”, foeterde de Australiër vanaf zijn stoel richting de scheidsrechter.

Anna Palus beschuldigt Kyrgios ervan „een roekeloze en volledig ongegronde beschuldiging” gedaan te hebben. „Dit veroorzaakte niet alleen aanzienlijke schade op de dag zelf - wat resulteerde in mijn tijdelijke verwijdering uit het stadion - maar de valse beschuldiging van de heer Kyrgios werd bekeken en gelezen door miljoenen mensen over de hele wereld. Dat heeft bij mij en mijn familie veel schade en leed veroorzaakt”, aldus Palus.

De mogelijke schadevergoeding gaat volgens Palus naar goede doelen. De 27-jarige Kyrgios, die in oktober ook voor de rechter moet verschijnen wegens verdenking van mishandeling, verloor de finale in vier sets.