Sport/Darts
645062267
Darts

Michael van Gerwen verwacht ’kippenvel’ bij terugkeer fans: ’Omdat ik van ze hou’

Een ontketende Michael van Gerwen woensdagavond.

Een ontketende Michael van Gerwen woensdagavond.

MILTON KEYNES - Michael van Gerwen deed woensdagavond uitstekende zaken in de Premier League, door gedeeld koploper Dimitri Van den Bergh weg te vagen: 8-3. Daar is Mighty Mike natuurlijk heel blij mee, maar waar hij ook héél content mee is, is de terugkeer van fans bij wedstrijden. „Dat wordt een moment van kippenvel.”

Een ontketende Michael van Gerwen woensdagavond.

Een ontketende Michael van Gerwen woensdagavond.

De darters zien eind van deze maand eíndelijk weer supporters live bij hun wedstrijden. Er worden tijdens de vijf Premier League-avonden tussen 24 en 28 mei fans toegestaan in de Marshall Arena in Milton Keynes en dat ziet Van Gerwen erg zitten.

„Het gaat zeer waarschijnlijk een kippenvel-moment worden”, weet Van Gerwen. „Ik heb de fans waarschijnlijk meer gemist dan alle anderen. Omdat ik er zo van hou.”

Vuurwerk

Hij vervolgt: „Ik mis ze, want zij zijn ook het darten. Ik kan niet wachten tot ze terugkeren. Ik weet absoluut zeker dat ik een betere speler ben als er toeschouwers aanwezig zijn. En dat moet ik laten zien”, zegt hij tegen de PDC.

Ook Premier League-koploper Nathan Aspinall kan niet wachten. „Ik sta echt te popelen”, aldus The Asp, die recentelijk al aangaf dat hij erg veel moeite heeft om te spelen zonder publiek. „We doen ons best om de fans thuis te vermaken, maar we missen ze, zij maken het darten.”

Aspinall gaat verder: „De eerste avond dat ze terug zijn, moet ik tegen Michael van Gerwen en hij is net als dat ik ben. Ik verwacht vuurwerk dan en een geweldige avond darts.”