Sport/Tennis
64622404
Tennis

Dreun voor 47 tennissers: 14 dagen in volledige quarantaine voor Australian Open

De aankomst in Melbourne.

De aankomst in Melbourne.

Liefst 47 tennissers die deelnemen aan de Australian Open moeten veertien dagen in volledige quarantaine in hun hotelkamers in Melbourne en mogen niet 5 uur per dag eruit om de trainen. Ze zaten in vliegtuigen met daarin mensen die besmet waren met het coronavirus.

De aankomst in Melbourne.

De aankomst in Melbourne.

Volgens Australische media behoren onder anderen de Wit-Russin Viktoria Azarenka, de Amerikaanse Sloane Stephens en de Japanner Kei Nishikori tot de gedupeerde inzittenden. De vlucht was afkomstig uit Los Angeles. Later werd bekend dat ook aan boord van een chartervlucht van Abu Dhabi naar Melbourne iemand corona onder de leven had.

In het vliegtuig vanuit Los Angeles waren de positief geteste passagiers waren vermoedelijk een bemanningslid en een coach. Zij zijn overgebracht naar een apart hotel voor besmette mensen. „Alle overige 66 passagiers zijn vastgesteld als nauwe contacten. Spelers en coaches mogen niet uit hun quarantaine om trainingen bij te wonen”, luidde een verklaring van de speciale corona-autoriteit van de Australian Open.

De Franse tennisster Alizé Cornet spreekt van een ’krankzinnige’ situatie in Melbourne. „Weken en weken training gaan verloren door één persoon die positief is op corona in een voor driekwart gevuld vliegtuig. Straks moet misschien wel de helft van alle spelers in isolatie. Het spijt me, maar dit is krankzinnig”, twitterde Cornet, de huidige nummer 53 van de wereld. Later verwijderde ze de tweet.

Het eerste grandslam van dit jaar begint vanwege de coronapandemie al drie weken later dan gepland, namelijk 8 februari. De spelers moeten bij aankomst in Melbourne eerst twee weken in quarantaine, maar mogen 5 uur per dag hun kamer uit om zich voor te bereiden op het toernooi.

Een van de bussen die de tennissers vervoert.

Een van de bussen die de tennissers vervoert.

De top 3 van de wereldranglijst bij de mannen en de vrouwen gaat in aanloop naar de Australian Open Melbourn eerst naar Adelaide. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Ashleigh Barty, Simona Halep en Naomi Osaka brengen in die stad hun verplichte twee weken quarantaine door. Ze spelen in Adelaide ook een demonstratietoernooi voordat ze naar Melbourne komen.

Een aantal spelers heeft zich al afgemeld. Roger Federer is nog niet fit genoeg, evenals Kiki Bertens. De Amerikaan John Isner komt niet omdat hij de coronaregels te streng vindt. Zijn landgenote Madison Keys trok zich terug omdat ze positief is getest. Dat geldt ook voor de Schot Andy Murray, waardoor zijn deelname twijfelachtig is.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd