Sport/Wielrennen
646427343
Wielrennen

Bora-hansgrohe ’gewoon’ met Duits duo naar Tour

Emanuel Buchmann

Emanuel Buchmann

RAUBLING - Wielerploeg Bora-hansgrohe neemt de Duitse wielrenner Maximilian Schachmann alsnog mee naar de Tour de France. Ook klassementsman Emanuel Buchmann is van de partij bij de start in Nice.

Emanuel Buchmann

Emanuel Buchmann

De deelname van de Duitser was onzeker nadat hij zijn sleutelbeen had gebroken bij een aanrijding met een auto in de Ronde van Lombardije. De ploeg laat echter weten het Tourteam onveranderd te laten.

„De sleutelbeenbreuk van Maximilian is goed hersteld in de afgelopen dagen. De breuk heeft de noodzakelijke stabiliteit om het te proberen”, zegt de teamarts. „Schachmann heeft weer op de weg getraind en het herstel gaat volgens verwachting, ook al is zijn voorbereiding onderbroken door zijn blessure. ”

Bora-hansgrohe start voor het klassement met Emanuel Buchmann, die na een val moest opgeven in het Critérium du Dauphiné. „Hij moest een pauze van enkele dagen nemen en verloor zo belangrijke trainingstijd”, zei de teamarts. „Hij zal fysiek zeker niet in topconditie zijn op dit moment.”

Buchmann en Schachmann krijgen ondersteuning van de Oostenrijkers Gregor Mühlberger, Lukas Pöstlberger en Felix Großschartner en de Duitser Lennard Kämna. Daarnaast start het team met zevenvoudig groene truiwinnaar Peter Sagan en de Italiaan Daniel Oss.

„Natuurlijk had ik liever een andere voorbereiding gehad”, zegt Schachmann die vorige week nog twijfelde over zijn Tourdeelname. „Ik ben echter blij dat het team ondanks de blessure het vertrouwen in mij heeft en mij de kans geeft te starten. Ik hoop dat ik in de wedstrijden met de pijn kan omgaan.”

Ook Buchmann baalt van zijn val vooral omdat zijn vorm zo goed was. „In de Dauphiné was ik achter Primoz Roglic samen met Thibaut Pinot de sterkste bergop”, zegt de klimmer die vorig jaar als vierde eindigde in de Tour. „Nu zijn er vraagtekens, vooral omdat de strijd meteen in de eerste etappes losbarst. Je krijgt geen tijd om er lekker in te komen. Het is afwachten hoe ik dan mee kan komen.”