Sport/Voetbal
649723871
Voetbal

Nederlands elftal speelt ’gewoon’ in september Nations League

Bondscoach Ronald Koeman

Bondscoach Ronald Koeman

NYON - Het Nederlands elftal begint in september aan de Nations League. De Europese voetbalbond UEFA ziet geen reden dat toernooi te verplaatsen vanwege de overvolle kalender na de zomer.

Bondscoach Ronald Koeman

Bondscoach Ronald Koeman

De tweede editie van de Nations League begint met twee speelronden (3 tot met 5 september en 6 en 7 september). Oranje had al thuisduels met Polen (4 september) en Italië (7 september) op de agenda staan. Die duels worden naar verwachting snel bevestigd.

Bondscoach Ronald Koeman vervolgt de Nations League op 8 en 11 oktober met uitwedstrijden tegen Bosnië Herzegovina en Italië. Oranje ontvangt Bosnië Herzegovina op 14 november en sluit de groepsfase van de landencompetitie op 17 november af met een uitwedstrijd in Polen.

Oranje eindigde als tweede in de eerste editie van de Nations League. Portugal bleek in de finale in Porto met 1-0 te sterk.

Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen komen normaal gesproken ook in september weer in actie. Op 18 september speelt de ploeg van bondscoach een Sarina Wiegman in de EK-kwalificatiereeks een uitwedstrijd tegen Rusland. Mogelijk volgt een paar dagen later nog een oefenstage of -interland. In oktober staan kwalificatieduels met Estland en Kosovo op de rol.