Sport/Voetbal
650031327
Voetbal

PSV bevestigt huren van Ki-Jana Hoever

EINDHOVEN - PSV bevestigt het huren van Ki-Jana Hoever. De jeugdinternational, die als rechtsback en centrumverdediger kan spelen, wordt één seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers zonder optie tot koop.

Hoever is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Bij Liverpool bleef zijn inbreng in de hoofdmacht beperkt tot vier duels. Twee zomers geleden werd hij voor bijna 10 miljoen euro overgenomen door Wolverhampton Wanderers, maar voor die club kwam hij afgelopen seizoen slechts mondjesmaat in actie. Met een verhuur aan PSV hoopt Hoever zijn carrière nieuw leven in te blazen.

"Toen PSV zich meldde was ik al enthousiast en na een gesprek met de trainer"

Een optie tot koop was volgens John de Jong, directeur voetbalzaken bij PSV, voor Wolverhampton „op dit moment onbespreekbaar.” Zij hebben nog maar kort geleden een fikse transfersom voor Ki-Jana betaald. Wij wilden het risico tot wekenlange onderhandelingen niet lopen en hebben daarom snel gehandeld.”

De Jong noemt het belangrijk dat Hoever al vroeg in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan aansluiten. „Hij heeft ontzettend veel talent en niet voor niets op jonge leeftijd al tientallen wedstrijden in de Premier League gespeeld.” Hoever is gehaald voor de positie van rechtsback. „Dat is in onze ogen zijn sterkste positie”, aldus De Jong.

Enthousiast

Hoever, die op zijn zestiende van Ajax naar Liverpool vertrok, kijkt uit naar zijn terugkeer op de Nederlandse velden. ,,Toen PSV zich meldde was ik al enthousiast en na een gesprek met de trainer (Ruud van Nistelrooy, red.) was het voor mij duidelijk dat ik hier wil gaan spelen. Aan deze stap ben ik toe."

De verdediger denkt dat hij goed bij het spel van PSV past. "Ik ben een rechtsback met snelheid en overzicht. Het voetbal dat de trainer wil spelen, past daarbij. In de Premier League heb ik op hoog niveau gespeeld en getraind. PSV speelt in Nederland om de prijzen en speelt Europees voetbal. Naar die nieuwe ervaring kijk ik enorm uit. Ik heb ontzettend veel zin om hier te beginnen."

Naast Hoever staat ook het Braziliaanse talent Savinho op de nominatie om gehuurd te worden. De aanvaller is door Manchester City overgenomen van Atletico Mineiro, maar wordt eerst elders ondergebracht om te rijpen. Waar Manchester City daarvoor Troyes in Frankrijk op het oog had, heeft Savinho zijn voorkeur voor PSV uitgesproken. Het toptalent is momenteel nog in Brazilië, waar hij met zijn club Atletico Mineiro nog volop in competitie is. Savinho zelf staat echter even aan de kant door een coronabesmetting.