Sport/Autosport
650906241
Autosport

Vettel en Leclerc begraven strijdbijl

Sebastian Vettel en Charles Leclerc

Sebastian Vettel en Charles Leclerc

Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc hebben de strijdbijl begraven. Beide Formule 1 -rijders hebben hun onenigheid over teamorders bij de GP van Rusland achter zich gelaten, zeggen ze.

Sebastian Vettel en Charles Leclerc

Sebastian Vettel en Charles Leclerc

Er heerste in Sotsji onduidelijkheid bij de Italiaanse renstal. Via de boordradio kreeg Leclerc te horen dat Vettel hem voorbij moest laten gaan, maar daar was de Duitse het niet mee eens. „Dan moet hij eerst maar wat dichterbij zien te komen”, reageerde Vettel die er geen zin in had zijn teamgenoot te laten passeren.

„We hebben erover gepraat, verschillende keren. Het is uitgepraat en het is nu twee weken geleden, dus moeten we vooruitkijken, aldus Vettel. Leclerc: ’De lucht is geklaard, het 21-jarige racetalent had het over een ’misverstand’. „Natuurlijk was het voor de buitenwereld een enorme zaak, maar dat was het beslist niet. Maar oké, alles is weer goed.”

Na de race, waarin Vettel trouwens zijn bolide aan de kant moest zetten met motorpech, werden Vettel en Leclerc, op het matje geroepen bij Ferrari.