Nieuws/Sport
65274
Sport

Doodschop Dele Alli leidt uitschakeling Spurs in

Dele Alli doet alsof de rode kaart hem verbaast.

Dele Alli doet alsof de rode kaart hem verbaast.

Het Europese avontuur van Michel Vorm en Vincent Janssen zit er voor dit seizoen op. De twee bankzitters zagen hun ploeggenoten van Tottenham Hotspur uitgeschakeld worden door AA Gent. Na de 1-0 in België, werd het in Londen 2-2.

Dele Alli doet alsof de rode kaart hem verbaast.

Dele Alli doet alsof de rode kaart hem verbaast.

Spurs begon prima en kwam via Christian Eriksen, die voor het eerst in 12(!) wedstrijden weer eens scoorde, op 1-0. Een eigen doelpunt van spits Harry Kane en een rode kaart voor Delle Ali maakten de opdracht voor de thuisclub al voor rust bijzonder lastig.

Ali zal zich voorlopig niet meer op de Europese velden hoeven te vertonen. De talentvolle middenvelder raakte gefrustreerd nadat hij geen vrije trap meekreeg en reageerde met een belachelijke tackle op Brecht Dejaegere. De Belg mocht van geluk spreken dat hij zijn been niet brak. Ali acteerde verbazing toen hij de rode kaart zag, maar de beelden maakten duidelijk dat die volkomen terecht was.

Victor Wanyama bracht na een uur spelen de hoop terug op Wembley door prachtig binnen te schieten en zo voor de 2-1 te zorgen. Jeremy Perbet boorde al die hoop tien minuten voor tijd de grond in door gelijk te maken. Het bleek de genadeklap, daar kon ook Janssen in de minuut speeltijd die hij kreeg niets aan veranderen.

Net als de landgenoten van Racing Genk en Anderlecht bekert Gent door in de Europa League. Genk won onder leiding van de Nederlandse coach Albert Stuivenberg met 1-0 van FC Astra. In Roemenië was het een week geleden 2-2 geworden. De beslissende treffer werd in de 67e minuut gemaakt door de Spanjaard Alejandro Pozuelo. Jean-Paul Boëtius mocht in de slotminuut als invaller het feestje meevieren. Anderlecht deed het tegen Zenit in de slotminuut.