Sport/Autosport
656539755
Autosport

Vrouw Schumacher: ’Wens Michael om toestand geheim te houden’

Michael en Corinna Schumacher in 2012.

Michael en Corinna Schumacher in 2012.

AMSTERDAM - Corinna Schumacher, de echtgenote van Michael Schumacher, heeft gereageerd op uitspraken van ex-manager Willi Weber over het geheimhouden van de gezondheidstoestand van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1.

Michael en Corinna Schumacher in 2012.

Michael en Corinna Schumacher in 2012.

Ondanks dat hij de ex-manager van Schumacher is en mee bouwde aan de succesvolle carrière van de ’Rekordmeister’ mag Weber niet op bezoek bij ’Schumi’. Net als de vele fans verkeert Weber al sinds het ski-ongeluk op 29 december 2013 in het Franse Méribel in het ongewisse en dat zint hem duidelijk niet.

Al geruime tijd doet Weber dan ook zijn beklag dat de fans van Michael het recht hebben op meer duidelijkheid, dat ze meer info horen te krijgen over de medische toestand waarin Schumacher verkeert. „Ik zou graag willen weten hoe het met hem gaat. Ik zou hem graag nog eens een hand geven of in zijn gezicht aanraken”, aldus Weber tijdens een documentaire van de Duitse tv-zender RTL eerder deze week.

’Waarheid verbergen’

Weber insinueert daarin dat Corinna hem niet bij Schumacher wil laten omdat ze de waarheid wil verbergen: „Spijtig genoeg laat zijn vrouw Corinna dat niet toe. Ze vreest waarschijnlijk dat ik meteen zie hoe het met hem gesteld is en dat publiek kenbaar zou maken.”

In een gesprek met het She’s Mercedes Magazine reageert Corinna kort op de uitlatingen van Weber. Volgens Corinna wordt er weinig kenbaar gemaakt over de medische toestand van haar man omdat het juist de wens van Michael is dat zijn toestand geheim blijft.

Gevoelig

„Michael bevindt zich in de beste handen, we doen er alles aan om hem te helpen. Probeer te begrijpen dat we Michael zijn wens volgen om zijn gezondheidstoestand geheim te houden. Een gevoelig onderwerp zoals zijn gezondheid behoort tot de privacy”, aldus Corinna.

De Duitser zou begin september een stamceltransplantatie in een ziekenhuis in Parijs hebben ondergaan.

Schumacher raakte in 2013 in een coma na een zwaar ski-ongeluk in de Franse Alpen. De voormalig coureur viel tijdens het skiën met zijn hoofd tegen een steen waardoor hij een schedeltrauma opliep. Daarna werd hij zes maanden in een kunstmatige coma gehouden, waarna Schumacher thuis verder revalideerde. Sinds het ongeluk is hij niet meer in het openbaar gezien.