Sport/Voetbal
659150499
Voetbal

Italiaanse politie onderzoekt onregelmatigheden bij examen

’Taaltest Luis Suarez ongeldig: hij wist alle antwoorden al’

Luis Suárez

Luis Suárez

Bij het taalexamen dat Luis Suarez vorige week in Italië deed om een Italiaans paspoort te bemachtigen, zijn mogelijk onregelmatigheden geconstateerd. „Uit onderzoek is gebleken dat de onderwerpen van het examen waren overeengekomen met de kandidaat en dat de score vóór de test al was toegekend”, aldus de politie, die de zaak verder onderzoekt.

Luis Suárez

Luis Suárez

Suarez was bezig met een transfer naar Juventus, maar omdat Juve deze transferperiode al twee spelers van buiten de EU (Arthur Melo en Weston McKennie) had getransfereerd, kon de Uruguayaan de overstap naar de Serie A niet maken. Met een Italiaans paspoort - waar Suárez gemakkelijk aan kan komen wegens de Italiaanse voorouders van zijn vrouw - kon de spits wel verkassen.

Om in aanmerking te komen voor een paspoort moest Suarez echter eerst een taaltest ondergaan. Hij slaagde met vlag en wimpel, maar nu blijkt dat Suarez alle antwoorden voorafgaand aan de test al wist. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA werden de vragen (inclusief antwoorden) van de test - gehouden aan de Universiteit van Perugia - van tevoren met Suarez gedeeld.

De transfer naar Juventus ging uiteindelijk niet door, maar volgens Spaanse media heeft Suarez zijn contract bij FC Barcelona laten ontbinden. Atletico Madrid is een serieuze kandidaat om de volgende bestemming te worden van de aanvaller, maar ook daar lijkt weer een kink in de kabel te komen.

Volgens onder meer AS en El Mundo Deportivo is Barcelona teruggekomen op de contractontbinding van Suarez. De Catalaanse club zou met het kamp-Suarez een lijst met clubs zijn overeengekomen waar de Uruguayaan níet transfervrij heen zou kunnen, en daar zou Atletico niet op staan.

Bartomeu zou nu beweren dat Atletico daar wél op staat, waardoor Suarez niet transfervrij naar Madrid zou kunnen vertrekken.