Sport/Voetbal
664874323
Voetbal

Elke Bundesliga-speler vanaf vandaag twee keer getest op corona

Werder Bremen-middenvelder Davy Klaassen.

Werder Bremen-middenvelder Davy Klaassen.

BERLIJN - De Duitse voetbalclubs in de twee hoogste divisies zijn donderdag begonnen met het testen van spelers op het coronavirus.

Werder Bremen-middenvelder Davy Klaassen.

Werder Bremen-middenvelder Davy Klaassen.

Dat heeft de overkoepelende instantie DFL gezegd. De tests vallen onder het protocol waaronder het seizoen - mogelijk - kan worden hervat.

Groepstraining

Alle spelers van de 36 clubs worden twee keer getest, om eventuele fouten uit te sluiten. Bij een goed resultaat kunnen ze daarna de groepstraining hervatten. Voorlopig zijn alle clubs al wel weer in training, maar moeten de spelers afstand van elkaar houden.

De kans is aanwezig dat de clubs in de loop van mei het seizoen weer mogen opstarten. De wedstrijden zullen dan zonder publiek worden gespeeld. Vermoedelijk wordt daarover in de komende week een beslissing genomen, zo lieten enkele politici weten.

Welkome afleiding

Voor veel politici weegt het overeind houden van club en de werkgelegenheid in de sector zwaar. Een bijkomend argument is dat voetbalwedstrijden op televisie een welkome afleiding zouden zijn voor veel fans, die nu noodgedwongen voornamelijk thuiszitten.

Er zijn echter ook twijfels, bijvoorbeeld of het geen verkeerd signaal is de beide Bundesliga’s in deze moeilijke tijden een uitzonderingspositie te geven.