Sport/Voetbal
665557474
Voetbal

Alle thuiswedstrijden Nederlands elftal dit jaar in Amsterdam

Johan Cruijff ArenA voorlopig vaste thuisbasis Oranje

De Johan Cruijff ArenA is voorlopig de vaste thuisbasis van Oranje.

De Johan Cruijff ArenA is voorlopig de vaste thuisbasis van Oranje.

Het Nederlands elftal speelt dit jaar alle thuiswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

De Johan Cruijff ArenA is voorlopig de vaste thuisbasis van Oranje.

De Johan Cruijff ArenA is voorlopig de vaste thuisbasis van Oranje.

In het stadion van Ajax kunnen de extra maatregelen die moeten worden genomen vanwege het coronavirus het beste worden toegepast, aldus de KNVB. De ArenA biedt in vergelijking met de andere stadions in Nederland ook de meeste ruimte, zowel op de tribunes als in de andere ruimtes.

Oranje speelt na de zomer drie keer in eigen land voor de Nations League en mogelijk ook nog twee oefeninterlands. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman begint het nieuwe interlandjaar op vrijdag 4 september tegen Polen. Drie dagen later komt Italië naar de Johan Cruijff ArenA. Beide interlands uit de Nations League beginnen om 20.45 uur. Op zondag 15 november staat de laatste thuiswedstrijd in de Nations League op het programma, om 18.00 uur tegen Bosnië-Herzegovina.

Het Nederlands elftal speelde afgelopen jaar ook weer een paar keer in De Kuip in Rotterdam. De KNVB kiest nu voorlopig voor de ArenA als vaste locatie. „In Amsterdam kunnen de extra maatregelen die nodig zijn vanwege het coronavirus het best worden toegepast. Dat betekent dat maximaal kan worden gezorgd voor de veiligheid van zowel de teams als het publiek”, meldt de bond. „De Johan Cruijff ArenA biedt meer ruimte dan andere stadions in ons land, zowel op als ’onder’ de tribune. Dat geeft de gelegenheid wedstrijden op de meest veilige manier af te werken, onafhankelijk van het aantal fans dat kan worden toegelaten.” Het is nog onduidelijk hoeveel toeschouwers er in september het stadion in mogen.

Een vaste thuishaven heeft volgens de KNVB ook praktische voordelen in deze onzekere periode. Zo hoeven de benodigde aanpassingen en logistieke maatregelen maar één keer in kaart te worden gebracht.

De ArenA is samen met Ajax, de KNVB en de UEFA onderdeel van het onlangs opgezette Football Innovation Platform. De aangesloten organisaties bedenken innovaties voor fans, spelers, media, clubs, stadions, competities en bonden, die de voetbalwereld kunnen helpen zich aan te passen aan de impact van het coronavirus.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd