Nieuws/Sport
66732
Sport

'Hij heeft zich bewezen als tacticus'

Jonker trainer van Bruma en Bazoer bij VfL Wolfsburg

Andries Jonker in zijn tijd bij Bayern München.

Andries Jonker in zijn tijd bij Bayern München.

Andries Jonker is de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg. De 54-jarige Nederlander volgt Valérien Ismaël op. De Fransman werd zondag ontslagen vanwege de matige resultaten. Jonker was van 2012 tot en met 2014 al assistent-trainer bij de club. 

Andries Jonker in zijn tijd bij Bayern München.

Andries Jonker in zijn tijd bij Bayern München.

Jonker tekent een contract tot de zomer van 2018 en krijgt bij Wolfsburg te maken met de Nederlandse voetballers, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer. De club verloor afgelopen weekeinde met 1-2 van Werder Bremen en staat veertiende in de Bundesliga.

"Andries Jonker kent VfL Wolfsburg en had ook na zijn overstap naar Londen geregeld contact met de club", zegt technisch directeur Olaf Rebbe. "Dat was medebepalend dat we binnen zo korte tijd deze oplossing konden realiseren. Hij is een internationaal ervaren trainer en heeft zich bewezen als een tacticus die de VfL snel weer top het successpoor kan terugzetten."

Jonker stond sinds 2014 aan het hoofd van de jeugdopleiding van Arsenal. In het verleden fungeerde de Amsterdammer bij FC Barcelona en Bayern München als assistent-trainer van Louis van Gaal. Na het ontslag van Van Gaal in 2011 was Jonker ook nog een paar duels interim-trainer bij Bayern. Ook stond hij als hoofdtrainer aan het roer bij FC Volendam, MVV en Willem II.