Sport/Voetbal
671433922
Voetbal

’Hij wil deze kans grijpen, voor hem is het een mooie kans’

River Plate baalt van vertrek Lucas Pratto naar Feyenoord

Lucas Pratto in actie namens River Plate.

Lucas Pratto in actie namens River Plate.

Lucas Pratto heeft zijn zinnen gezet op een tijdelijke overgang naar Feyenoord. De spits van River Plate vertrekt snel naar Rotterdam, waar hij medisch gekeurd zal worden. De Argentijn wacht de beladen stadsderby van 3 januari tegen Boca Juniors niet eens meer af.

Lucas Pratto in actie namens River Plate.

Lucas Pratto in actie namens River Plate.

De 32-jarige Pratto moet trainer Dick Advocaat van Feyenoord wat meer aanvallende mogelijkheden geven in de tweede helft van het seizoen. De ervaren oefenmeester zag Nicolai Jørgensen de afgelopen maanden steeds wanhopiger naar topvorm zoeken. Centrumspits Robert Bozenik is nog altijd geblesseerd.

Pratto, vijfvoudig international van Argentinië, is geen basisspelers bij River Plate. Maar technisch directeur Enzo Francescoli ziet hem niet graag vertrekken. „Hij heeft aan mij en onze trainer verteld dat hij zijn loopbaan daar wil voortzetten”, vertelde de oud-aanvaller dinsdag aan Argentijnse verslaggevers. „Lucas wil deze kans grijpen. Voor hem is het een mooie kans. Feyenoord is een grote club in Nederland. Ik begrijp hem wel.”