Sport/Autosport
671493544
Autosport

Bij verlies tegen Cádiz krijgt trainer niet meteen de bons

FC Barcelona-preses stelt Ronald Koeman (in ieder geval voor even) gerust: ’Nu staan we achter hem’

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta.

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta.

Zelfs als Barcelona donderdagavond de wedstrijd bij Cádiz verliest (aanvang: 22.00 uur), vliegt trainer Ronald Koeman er niet uit. Althans niet meteen. Dat zei voorzitter Joan Laporta enkele uren voor de ontmoeting in de Spaanse competitie.

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta.

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta.

„Ongeacht het resultaat tegen Cádiz, vanavond hebben we het niet over de toekomst van Koeman”, aldus Laporta. „Hij is onze coach en we willen en hopen dat hij het met het elftal goed doet. Nu staan we achter hem” Maar consequenties zijn bij tegenvallende resultaten niet uit te sluiten, vervolgde hij. „Dat geldt niet alleen voor Koeman, dat geldt voor alle trainers. Als het moet, nemen we maatregelen. Andere clubs doen dat ook.”

Koeman zorgde een dag eerder voor enige opschudding, door op de gebruikelijke persbijeenkomst voor de wedstrijd geen vragen te beantwoorden, maar een verklaring voor te lezen. Daarin gaf hij aan dat Barcelona door financiële problemen in een fase van opbouw is beland, met veel jonge spelers. Hij vroeg daarom om geduld.

Na afloop van het vorige seizoen had Laporta ook al zijn twijfels of hij moest doorgaan met de Nederlandse trainer. Barcelona speelde begin deze week thuis gelijk tegen Granada, 1-1. Vorige week was er in Camp Nou een ruime nederlaag tegen Bayern München in de Champions League.

FC Barcelona-watcher Robin Jongmans sprak eerder deze week over de situatie van Koeman bij de club.