Sport/Autosport
673125359
Autosport

Lewis Hamilton steekt hand in eigen boezem na mislukte strategie

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton was over de boordradio furieus, nadat hij tijdens de Grand Prix van Turkije acht ronden voor het einde alsnog een pitstop moest maken en uiteindelijk als vijfde finishte. Een dag later steekt de zevenvoudig wereldkampioen de hand in eigen boezem.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

,,Het is niet waar dat ik boos ben op mijn team”, zegt Hamilton op zijn Instagram-account. ,,We namen het risico om langer door te blijven rijden, in de hoop dat de baan zou opdrogen, maar dat gebeurde niet. Ik wilde het risico nemen om (zonder stop, red.) door te gaan, maar dat was mijn beslissing en pakte niet goed uit. Dat we alsnog besloten dat het verstandiger was om een pitstop te maken, was het veiligste om te doen.”

Hamilton negeerde eerdere verzoeken van zijn team Mercedes om naar binnen te komen in Istanbul. Een derde plek lonkte voor de als elfde gestarte Brit, maar het werd dus een vijfde stek. Zijn achterstand op Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel bedraagt nu zes punten.

,,We winnen en verliezen samen als team. Verwacht niet dat ik altijd beleefd en rustig ben over de boordradio wanneer ik aan het racen ben. We zijn allemaal heel gepassioneerd en in het heetst van de strijd kan dat er even uitkomen, maar dat geldt voor alle coureurs.”

Volgens voormalig coureur Christijan Albers moet Red Bull een extra stap zetten voor kampioenschap Verstappen. Dat zegt hij in de Formule 1-podcast: