Nieuws/Sport
67502
Sport

Doelman Room nog twijfelgeval voor Sparta

Eloy Room wordt behandeld.

Eloy Room wordt behandeld.

ARNHEM - Vitesse-coach Henk Fraser weet nog niet of hij woensdag in de halve finale van de KNVB-beker tegen Sparta kan starten met Eloy Room in het doel. Dat liet de oefenmeester van de Arnhemmers dinsdag weten tijdens de vooruitblik op de wedstrijd in Rotterdam.

Eloy Room wordt behandeld.

Eloy Room wordt behandeld.

Room viel afgelopen zondag uit in de wedstrijd bij Go Ahead Eagles in Deventer, maar de keeper stond dinsdag weer op het trainingsveld. ,,Iedereen wil deze wedstrijd spelen'', zei Fraser. ,,We zullen moeten kijken of hij daadwerkelijk inzetbaar is.'' De geblesseerde Maikel van der Werff ontbreekt in ieder geval nog.

,,Het is de wedstrijd van het jaar voor ons", zei de coach dinsdagmiddag nadat de ploeg de laatste training in de GelreDome had afgewerkt. ,,We willen de bekerfinale enorm graag halen en we kijken er naar uit. Het is een kans die je niet snel meer krijgt. En als topsporter gaat er niets boven het winnen van een prijs.''

David Mendes da Silva

Bij Sparta ontbreken de geblesseerde Bart Vriends en David Mendes da Silva. De club uit Rotterdam won de beker in 1958, 1962 en 1966 en kan voor het eerst na 21 jaar weer de eindstrijd bereiken. Vitesse won de KNVB-beker nog nooit en kan voor de vierde keer de finale voetballen. De Gelderse club viert op 14 mei haar 125e verjaardag, twee weken na de bekerfinale in De Kuip.