Nieuws/Sport
676401114
Sport

Sport Kort: Joost Luiten tweede halverwege gemengd toernooi

In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.

Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Golf: Joost Luiten tweede halverwege gemengd toernooi in Zweden

20.04 uur: Joost Luiten staat halverwege het Scandinavian Mixed in Göteborg op de tweede plaats. De 35-jarige Luiten kende een goede dag en noteerde liefst zeven birdies.

Op de openingsdag noteerde Luiten vijf birdies. Hij heeft na twee dagen nog geen score boven het baangemiddelde hoeven noteren.

De leiding is in handen van de Zweedse Caroline Hedwall, die 1 slag minder nodig had dan Luiten; -13 om -12. Wil Besseling staat op -6. Hij had op de achtste hole 7 slagen nodig, 4 meer dan de par. Darius van Driel haalde de cut niet.

Het toernooi in Zweden is in zekere zin baanbrekend op de Europese Tour, omdat mannen en vrouwen dezelfde achttien holes spelen en strijden om dezelfde winnaarstrofee en een prijzenpot van 1 miljoen euro. De Zweedse golficonen Henrik Stenson en Annika Sörenstam zijn de initiatiefnemers van het gemengde toernooi.

Zondag valt de beslissing in Zweden.

Paardensport: Springruiters zevende bij Nations Cup in La Baule

18.56 uur: De Nederlandse springruiters zijn bij een wedstrijd in de FEI Nations Cup in het Franse La Baule als zevende geëindigd. De formatie van bondscoach Rob Ehrens nam vorige week in de eerste wedstrijd van het seizoen in Sankt-Gallen dezelfde positie in. Zwitserland won in La Baule, voor Italië en België.

Voor TeamNL kwamen Frank Schuttert (Lyonel), Willem Greve (Zypria), Marc Houtzager (Sterrehof's Dante) en Harrie Smolders (Dolinn) in actie. Greve en Smolders slaagden erin één van de twee manches foutloos af te leggen.

Volleybal: Mannen verliezen in Nations League ook van Bulgarije

18.54 uur: De Nederlandse volleyballers hebben in de Nations League opnieuw verloren. In het Italiaanse Rimini was deze keer Bulgarije in vijf sets te sterk: 2-3 (18-25 25-18 25-17 22-25 13-15).

Oranje leed daarmee al de achtste nederlaag in het toernooi, dat in een 'coronabubbel' in vijf weken tijd wordt afgewerkt. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza won tot nu toe alleen van Duitsland.

Nimir Abdelaziz was weer eens de belangrijkste man bij Oranje. Hij was goed voor maar liefst 29 punten. Robbert Andringa was 17 keer trefzeker.

Tennis: Krejcikova ook in dubbelfinale Roland Garros

15.11 uur: Tennisster Barbora Krejcikova uit Tsjechië heeft na het bereiken van de finale in het enkelspel op Roland Garros ook de finale in het dubbelspel bereikt. Met haar landgenote Katerina Siniakova was ze in de halve finale veel te sterk voor de Poolse Magda Linette en de Amerikaanse Bernarda Pera: 6-1 6-2.

Krejcikova en Siniakova, die in Parijs als tweede zijn geplaatst, treffen in de finale de winnaars van de partij tussen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Poolse Iga Swiatek en het koppel Irina-Camelia Begu/Nadia Podoroska uit respectievelijk Roemenië en Argentinië.

Honkbal: Nederland met twee debutanten naar OKT in Mexico

12:33 uur De Nederlandse honkballers gaan zich eind deze maand met twee debutanten in de selectie proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Bondscoach Hensley Meulens heeft pitcher Mike Groen (van L&D Amsterdam) en buitenvelder Jiandido Tromp voor het eerst opgeroepen.

Het zogeheten koninkrijksteam strijdt in Mexico met Venezuela en de Dominicaanse Republiek om het laatste startbewijs voor de Spelen van Tokio. China, Taiwan en Australië hebben zich allemaal afgemeld voor het OKT. Het toernooi zou in eerste instantie in Taiwan worden gespeeld, maar is verplaatst naar Mexico.

Japan, Mexico, Zuid-Korea, Israël en de Verenigde Staten hebben zich al geplaatst voor de Spelen. Honkbal staat in Tokio voor het eerst sinds 2008 weer op het olympische programma.

Copa América kan na rechtszaak zondag starten in Brazilië

07:30 uur Het toernooi om de Copa América gaat door in Brazilië. Het Hooggerechtshof in Brazilië wees protesten vanuit de politiek en een vakbond tegen het doorgaan van het Zuid-Amerikaans voetbalkampioenschap af. Een meerderheid van de elf rechters was na een virtuele zitting van mening dat er geen reden is om de Copa América, die zondag begint, af te blazen.

Het toernooi tussen tien landen uit Zuid-Amerika zou eigenlijk in Colombia en Argentinië worden gehouden. Colombia trok zich echter terug vanwege de politieke onrust in het land en Argentinië wilde de Copa América ook niet organiseren, vanwege het hoge aantal coronabesmettingen.

Brazilië besloot de organisatie op zich te nemen, hoewel ook dat land worstelt met het coronavirus. Alleen in de Verenigde Staten vielen meer doden als gevolg van Covid-19 dan in Brazilië. Meerdere partijen waren dan ook naar de rechter gestapt, om zo af te dwingen dat het toernooi afgeblazen zou worden. Het Hooggerechtshof bepaalde dat burgemeesters en gouverneurs van de betreffende staten moeten zorgen voor goede gezondheidsprotocollen.