Sport/Voetbal
676552050
Voetbal

Graham Arnold pleit voor hogere leeftijdsgrens

Australische bondscoach doet speciaal verzoek bij uitstel Spelen

Graham Arnold

Graham Arnold

Melbourne - Bondscoach Graham Arnold van de Australische voetbalploeg hoopt dat de leeftijdsgrens voor de Olympische Spelen omhooggaat.

Graham Arnold

Graham Arnold

Aan het voetbaltoernooi voor mannen mogen spelers meedoen die zijn geboren op of na 1 januari 1997, plus maximaal drie dispensatiespelers die ouder zijn dan 23 jaar. Aangezien de Spelen van Tokio naar alle waarschijnlijkheid worden uitgesteld, pleit Arnold ervoor om de leeftijdsgrens op te krikken.

„Dit is waarschijnlijk de enige sport op de Spelen met een leeftijdsgrens”, zegt Arnold. „Ik hoop toch dat de FIFA en het IOC dit voor één keer willen aanpassen, zodat de spelers die kwalificatie voor de Spelen hebben afgedwongen ook hun droom kunnen waarmaken.”

Australië behoort tot de veertien landen die zich bij de mannen hebben geplaatst voor de Spelen. Daar komen nog twee landen bij. De Australische voetbalbond heeft de nationale A-League dinsdag vanwege het coronavirus stilgelegd. Het seizoen loopt in principe tot eind april, met aansluitend play-offs. Gertjan Verbeek is trainer van Adelaide United.