Sport/Tennis
678446224
Tennis

Tenniscoach Tamaëla: ’Kiki heeft echt rust nodig’

Kiki Bertens.

Kiki Bertens.

AMSTERDAM - Elise Tamaëla, de coach van Kiki Bertens, weet het zeker: „Het is echt even genoeg geweest. Kiki heeft rust nodig. Ze is het jaar goed begonnen, maar vorig jaar heeft ze geleerd dat ze ook te veel kan tennissen.”

Kiki Bertens.

Kiki Bertens.

Tamaëla legt uit waarom Bertens na haar toernooiwinst in Sint-Petersburg niet naar Dubai is gereisd, waar ze de eerste ronde tegen Kim Clijsters had moeten spelen. „De naam van de tegenstander speelde geen rol. We hebben puur naar Kiki gekeken en het zijn heel zware weken voor haar geweest. We hadden in de nacht van Rusland naar Dubai moeten vliegen en ze had moeten wennen van tennis binnen naar tennis buiten. Dat kost allemaal veel energie. Volgende week gaan we naar Doha, daar wordt een groter toernooi gespeeld en daar wil ze uitgerust en fris aan beginnen.”

Na de afzegging van Bertens moest Clijsters het maandag bij haar rentree (na zeven jaar) in Dubai opnemen tegen de Spaanse Garbine Muguruza, die onlangs nog in de finale van de Australian Open stond. De 36-jarige Belgische moeder, ooit goed voor vier grandslamtitels, bood goed partij, maar verloor in twee sets: 6-2, 7-6 (6).