Sport/EK voetbal
682072342
EK voetbal

Deense bondscoach laat spelers zelf kiezen of ze in actie komen tegen België

Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand, de Deense bondscoach, heeft laten weten dat zijn spelers zelf mogen aangeven of zij donderdag mentaal in staat zijn om in actie te komen tegen België. Het drama met Christian Eriksen heeft de afgelopen dagen onbeschrijfelijk veel impact gehad op de spelers van Denemarken.

Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand.

„Het is nog te vroeg om te zeggen of elke speler mentaal bereid zal zijn om donderdag te spelen. En het is oké als een speler aangeeft emotioneel niet klaar te zijn om tegen België aan te treden”, aldus Hjulmand. „De afgelopen 24 uur waren goed voor de groep. We weten dat Christian het goed stelt en we zijn weer aan de slag gegaan op het trainingsveld. Er waren lachende gezichten te zien bij de spelers.”

De Denen verloren de eerste wedstrijd uiteindelijk met 1-0 door onder andere een gemiste penalty. Zondag uitten de spelers kritiek dat ze voor de keuze waren gesteld om de wedstrijd zaterdagavond of zondagmiddag uit te spelen. Hjulmand zei daar het volgende over: „Ik had de indruk dat wij en de spelers onder druk werden gezet. Er is geen twijfel dat we twee opties kregen van de UEFA. Ik was daar, ik weet het. Maar er waren maar twee opties en dat was heel, heel duidelijk.”

Eriksen liet dinsdagochtend via Instagram weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. „Ik moet nog wat onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis, maar ik voel me goed. Nu ga ik de jongens van het Deense team de komende wedstrijden aanmoedigen. Speel voor heel Denemarken.”

Het duel tegen België staat donderdag om 18.00 uur op het programma.