Sport/Voetbal
682104707
Voetbal

Returns in Champions League in stadion thuisspelende club

Bayern speelt de return ’gewoon’ in de Allianz Arena.

Bayern speelt de return ’gewoon’ in de Allianz Arena.

NYON - De vier resterende wedstrijden uit de achtste finales van de Champions League worden in principe allemaal in het stadion van de thuisspelende club gespeeld. Dat geldt ook voor de returns in de Europa League.

Bayern speelt de return ’gewoon’ in de Allianz Arena.

Bayern speelt de return ’gewoon’ in de Allianz Arena.

De twee ontmoetingen waarvan als gevolg van de coronacrisis het eerste duel al niet door kon gaan, Internazionale - Getafe en Sevilla - AS Roma, gaan over één wedstrijd in plaats van twee. Deze duels worden in Duitsland gespeeld.

De vier returns in de Champions League (Manchester City - Real Madrid, Bayern München - Chelsea, Juventus - Olympique Lyon en FC Barcelona - Napoli) worden op 7 en 8 augustus gespeeld. Indien mogelijk, gebeurt dat in het stadion van de thuisspelende club. Zo niet, dan wijst de UEFA een andere locatie aan.

Vier kwartfinalisten zijn al bekend: Paris Saint-Germain, Atalanta, Atlético Madrid en RB Leipzig. De Champions League wordt vanaf de kwartfinales centraal uitgespeeld in de Portugese stad Lissabon, in de stadions van Benfica (Estádio da Luz) en Sporting Portugal (Estádio José Alvalade). Alle rondes gaan daar over één wedstrijd. De kwartfinales worden van 12 tot en met 15 augustus gespeeld, de halve finales op 18 en 19 augustus en de finale is op 23 augustus in het stadion van Benfica.

De Europa League wordt uitgespeeld in vier Duitse steden: Keulen, Duisburg, Düsseldorf en Gelsenkirchen. De finale is op 21 augustus in het stadion van Keulen.

De trainers mogen per wedstrijd vijf in plaats van drie keer wisselen. Hun wedstrijdselectie mag ook uit 23 spelers bestaan, vijf meer dan normaal. Zomeraankopen kunnen nog niet in actie komen voor hun nieuwe club. Dat betekent bijvoorbeeld dat Chelsea nog geen beroep kan doen op Hakim Ziyech en Timo Werner.