Sport/Voetbal
683432553
Voetbal

Ultee was 8 jaar toen Advocaat enige KNVB-beker won

Jong tegen Oud bij Fortuna Sittard-Feyenoord

Dick Advocaat

Dick Advocaat

De jongste tegen de oudste trainer van de Eredivisie. Sjors Ultee (32) tegen Dick Advocaat (72), in de achtste finales van de KNVB-beker: Fortuna Sittard-Feyenoord.

Dick Advocaat

Dick Advocaat

Toen kleine Sjorsie op 23 mei 1987 het levenslicht zag in Utrecht assisteerde Advocaat bondscoach Rinus Michels al drie jaar bij Oranje en won hij drie weken daarvoor met 2-0 van Hongarije door treffers van Ruud Gullit en Arnold Mühren.

Na de zomer van 1987 ging Advocaat aan de slag bij Haarlem en een week voordat Ultee zijn negende verjaardag vierde, won Advocaat zijn eerste en enige KNVB-beker met PSV door Sparta met 5-2 te verslaan in De Kuip. Eerder dit seizoen verloor Feyenoord - toen nog met Jaap Stam aan het roer - met 4-2 in Limburg. In Rotterdam heersen daarom sterke revanchegevoelens, aldus centrale verdediger Eric Botteghin.

Sjors Ultee

Sjors Ultee

Inmiddels is er bij Feyenoord het nodige veranderd onder Advocaat en werd slechts eenmaal verloren in de Europa League bij FC Porto. Fortuna zag zaterdag een goede ongeslagen thuisserie van acht wedstrijden ten einde komen met een kansloze nederlaag tegen Vitesse. Hoewel Fortuna Sittard door dat verlies nog maar drie punten van een degradatieplaats af staat, laat Ultee de beker niet schieten en zal hij geen spelers sparen voor de competitie. „Als je zover bent gekomen in de beker, wil je meer”, aldus Ultee.