Nieuws/Sport
685122508
Sport

Nederlanders doorstaan kwalificatieronde EK handboogschieten, Mike Schloesser overtuigt

Mike Schloesser

Mike Schloesser

Amsterdam - De Nederlandse handboogschutters hebben het goed gedaan in de kwalificatieronde op de Europese kampioenschappen in Turkije. Vooral Mike Schloesser liet zich van zijn beste kant zien.

Mike Schloesser

Mike Schloesser

Schloesser plaatste zich overtuigende voor de knockoutfase op het onderdeel compound. Met 716 punten bleef hij slechts één punt onder zijn eigen Europees record en kwalificeerde zich met de beste score.

Bij het olympische onderdeel recurve kwalificeerde Gabriela Schloesser zich als zevende met 655 punten. EK-debutante Laura van der Winkel bleef slechts één punt achter haar afgelopen maand geschoten Nederlands junioren record: 652 punten. Daarmee eindigde ze als vijftiende. Gabriela Schloesser en Van der Winkel komen respectievelijk donderdag en woensdag weer in actie. Ook Mike Schloesser is donderdag weer aan de beurt.

Bij de mannen kwalificeerde Sil Pater zich als twintigste voor de knockoutronde op het onderdeel compound. Daarbij doorbrak hij de barrière van 700 punten en schoot een persoonlijk record met 702 punten. De Nederlandse nummer 3 is Sander Dolderman, die zich met 692 punten als 45e kwalificeerde.

Het toernooi duurt nog tot en met zondag. Het is een belangrijk meetmoment in aanloop naar de Olympische Spelen.