Sport/Wielrennen
686713683
Wielrennen

Wiebes moet toch afstappen in zevende Tour-etappe

Lorena Wiebes

Lorena Wiebes

Lorena Wiebes is tijdens de zevende etappe van de Tour de France Femmes afgestapt. De 23-jarige renster van Team DSM kwam vrijdag tijdens de zesde rit ten val.

Lorena Wiebes

Lorena Wiebes

„Na hard te hebben geknokt in het begin van de etappe van vandaag heeft Wiebes helaas moeten afstappen”, meldde Team DSM zaterdagmiddag. Wiebes had van de medische staf toestemming gekregen om te starten. Ze had aan haar val flinke verwondingen overgehouden.

Wiebes won twee etappes in deze Tour de France. Ze zegevierde in de eerste rit op de Champs-Élysées in Parijs en was ook de snelste in de sprint van de vijfde etappe, de langste in deze achtdaagse rittenkoers. In het klassement speelde Wiebes geen rol van betekenis. Ze stond 75e. De Tour de France Femmes eindigt zondag.

Hersenschudding noopt Reusser tot stoppen

Marlen Reusser ging niet meer van start in de zevende etappe. De 30-jarige Zwitserse van SD Worx heeft aan de val in de zesde etappe een hersenschudding overgehouden, werd in het ziekenhuis geconstateerd. Rust is nu noodzakelijk voor het herstel, meldde de Nederlandse ploeg.

Reusser is bij SD Worx ploeggenote van onder anderen Demi Vollering en Chantal van den Broek-Blaak. De tijdritspecialiste was een belangrijke schakel in het team. Reusser zegevierde in de vierde etappe van deze Tour in Bar-sur-Aube na een solo.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop