Nieuws/Sport
6916
Sport

’Blij dat ik ben opgeroepen, ondanks wat ik heb gezegd’

Brenet wil gesprek met Blind over Ajax-uitspraken

Joshua Brenet in actie.

Joshua Brenet in actie.

NOORDWIJK - Op de kop af een jaar nadat PSV’er Joshua Brenet het selectiebeleid van ’Ajax-bondscoach’ Danny Blind kraakte, ontving hij onverwacht zelf een uitnodiging voor het Nederlands elftal. De 22-jarige vleugelverdediger werd op De Herdgang door assistent-trainer Ruud Brood van het trainingsveld geplukt en spoedde zich naar Noordwijk om zich als vervanger van de geblesseerd afgevallen Feyenoorder Rick Karsdorp te melden bij Hotel Huis ter Duin.

Joshua Brenet in actie.

Joshua Brenet in actie.

Brenet, die werd opgeroepen nadat Daryl Janmaat van Watford niet beschikbaar bleek, is dit jaar al de twaalfde PSV’er die door bondscoach Danny Blind is uitgenodigd voor het Nederlands elftal. En dat terwijl PSV momenteel allerminst soepel draait. Opvallend aangezien vorig jaar rond deze tijd in Eindhoven nog met enige wrevel werd gekeken naar de keuzes van de bondscoach. Landskampioen PSV was toen zwaar ondervertegenwoordigd bij Oranje ten opzichte van concurrent Ajax.

'Man van de club'

Brenet maakte van zijn hart geen moordkuil en uitte in een tv-interview zijn verbazing over de keuzes van Blind, die in zijn ogen wat erg nadrukkelijk naar Ajax keek. "Hij is een man van die club, dat speelt misschien een rol”, zei de snelle vleugelverdediger.

Bondsocach Danny Blind

Bondsocach Danny Blind

De openhartige opmerking van Brenet echoot na, nu hij zelf voor het eerst is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De PSV’er gaat er niet omheen draaien in een gesprek onder vier ogen met Blind. "Ik ga het er wel even met de bondscoach over hebben. Ik ga zeggen dat ik een open iemand ben en dat dat toen op mijn hart lag. En ik ga zeggen dat het voor mij uit de wereld is en dat ik heel blij ben dat ik toch ben opgeroepen ondanks wat ik toen heb gezegd. Ik vind het goed dat de bondscoach niet naar zulke dingen omkijkt en zijn keuzes op het voetbal baseert.”

Oranje in plaats van Jong Oranje

Brenet had zich eigenlijk ingesteld op een oefenduel met Jong Oranje. "Dit is een mooie verrassing en zeker ook een teken dat ik goed bezig ben. De trainer had dat al eerder gezegd en je hoort het ook van buitenaf, van familieleden en zo, maar dit is daarvan een bevestiging. Ik ben zeer blij dat ik hier ben. Als jongetje zag ik Wesley Sneijder al op tv schitteren in het Nederlands elftal en nu mag ik samen met hem op het veld staan.”

Bij de vorige interlands maakte Karsdorp op de rechtsbackpositie veel indruk met zijn aanvallende impulsen. "Die aanvallende kracht heb ik ook dankzij mijn snelheid. Dat is een grote kracht van mij. Ik zal me nu moeten bewijzen. Je bent niet zomaar hier.”