Sport/Voetbal
691759198
Voetbal

Brama ’in het belang van Twente’ terug bij selectie

Wout Brama en Gonzalo Garcia

Wout Brama en Gonzalo Garcia

Wout Brama keert tijdens FC Twente - AZ terug in de wedstrijdselectie van de club uit Enschede. Volgens trainer Gonzalo Garcia heeft hij de ervaren middenvelder in het belang van de club teruggenomen bij de groep.

Wout Brama en Gonzalo Garcia

Wout Brama en Gonzalo Garcia

Brama ontbrak tot nu toe het hele jaar in de wedstrijdselectie van de tukkers. Het publiek in de Grolsch Veste schreeuwt al weken om de comeback van de 33-jarige routinier.

Na de nederlaag tegen Emmen liet zowel Garcia als clubicoon Sander Boschker zich in uitgelekte tapes tegenover de fans van Twente negatief uit over Brama. „Hij heeft veel macht. Hij heeft jullie allemaal achter zich. Hij gebruikt zijn macht om zijn eigen dingen te doen. Hij is heel goede vrienden met de pers. Hij vertelt alles aan de pers. Hij spreekt slecht over andere spelers. Hij komt vanaf de eerste dag bij mij om mij de dingen te laten doen zoals hij wil.”, vertelde de trainer uit Uruguay.

Keeperstrainer Boschker Boschker gaf aan dat Brama een negatieve invloed heeft op de spelersgroep. „De jongens hebben geen vertrouwen en dat komt ook mede door Wout Brama. Dan kun jij denken dat het niet zo is, maar dat is echt zo. Wout denkt echt dat hij hier de man is. Als jullie elke keer zo zingen dan gaat hij dat nog meer geloven”, zei Boschker, die in 2010 met Brama kampioen van Nederland werd.

Geblesseerden

Javier Espinosa, Aitor en Emil Berggreen ontbreken tegen AZ. Espinosa is geschorst, Aitor en Berggreen zijn geblesseerd. "Verder zijn er nog wat kleine blessures bij enkele spelers. We moeten kijken hoe dat er morgen voorstaat", aldus Garcia.