Nieuws/Sport
6922
Sport

Superster verbetert eigen record van driepunters

Curry baart opzien in NBA

Stephen Curry is de grote man in de NBA.

Stephen Curry is de grote man in de NBA.

OAKLAND - Basketballer Stephen Curry van Golden State Warriors baarde opzien in de NBA. Hij mikte in het duel met New Orleans Pelicans liefst dertien keer raak van grote afstand en verbeterde daarmee het record in de Amerikaanse profcompetitie van meeste driepunters in een wedstrijd. Dat was met twaalf al in zijn handen.

Stephen Curry is de grote man in de NBA.

Stephen Curry is de grote man in de NBA.

Curry maakte tegen de Pelicans in totaal 46 punten en leidde zijn ploeg naar een riante zege van 116-106. Hij nam op gepaste wijze revanche voor zijn fletse optreden een wedstrijd eerder tegen Los Angeles Lakers, waarin de sterspeler een schamele score van 13 punten noteerde en voor het eerst na 157 wedstrijden geen enkele driepunter maakte.

Los Angeles Clippers gaf tegen Detroit Pistons de goede seizoensstart in de NBA een passend vervolg met een dikke zege: 114-82. De ploeg voert met zes overwinningen de stand aan in de Western Conference. Chris Paul was van grote waarde met 24 punten.

Chicago Bulls herstelde zich tegen Orlando Magic van een reeks van drie nederlagen. De ploeg won overtuigend met 112-80. Jimmy Butler nam de Bulls bij de hand met een score van 20 punten.