Sport/Wielrennen
6924
Wielrennen

Stem nu op Wielrenner van het Jaar

Van der Breggen: 'Rio onvergetelijk'

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen

Aanstaande vrijdag worden in het Autotron in Rosmalen de wielrenners van het jaar uitgeroepen. Nederland kende een uniek wielerjaar waarin op alle gebieden op het hoogste niveau prijzen werden gewonnen. U kunt tot donderdag 18.00 uur stemmen op de beste wielrenner, wielrenster en het grootste talent van het jaar.

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen, Elis Ligtlee, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Kirsten Wild zijn genomineerd voor de Keetie van Oosten-Hage Trofee.

Met goud in de wegwedstrijd en brons op de tijdrit was Van der Breggen de succesvolste Nederlandse olympiër van Rio de Janeiro 2016. Ze was nabij de Copacabana de beste in de wegwedstrijd en won brons op de tijdrit, terwijl Ligtlee verrassend het olympisch goud op de keirin veroverde. Maar ook Van Vleuten reed ijzersterk in de wegwedstrijd op de Spelen, totdat ze als koploopster gruwelijk hard onderuit ging in de afdaling. En had Van Dijk net als Van der Breggen en Ligtlee goud gewonnen wanneer ze in de tijdrit geen stuurfout had gemaakt? Twee maanden later was Wild in de eindsprint héél dicht bij de wereldtitel (zilver).

Van der Breggen is uitgegroeid tot de Bella Donna van het vrouwenpeloton. „Dit jaar heeft mij meer gebracht dan ik ooit had durven hopen”, erkent de Zwolse. „De olympische wegwedstrijd winnen was outstanding. Om dit te presteren heb ik heel hard moeten werken, maar deze resultaten geven natuurlijk een heel grote voldoening. Rio 2016 was een onvergetelijk evenement en dat gaat het voor de rest van mijn leven blijven.”

Na de olympische successen wist Van der Breggen zich ook nog eens op te laden om goed te presteren tijdens de Europese kampioenschappen, half september in het Franse Plumelec. Na een tweede plek in de tijdrit achter Van Dijk won ze daar ook de wegwedstrijd.

Breng nu uw stem uit op de verkiezing Wielrenner van het Jaar.