Nieuws/Sport
6928
Sport

Talentboek - Maak kans op mooie prijzen

Lodi Buijs: via Stamford College rugbyprof

Lodi Buijs in actie.

Lodi Buijs in actie.

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat het 16-jarig rugbytalent Lodi Buijs uit Den Haag.

Lodi Buijs in actie.

Lodi Buijs in actie.

In Maleisië maakte hij voor het eerst kennis met rugby. Oud-rugbyer Jan Willem Davis, een vriend van zijn vader, stimuleerde hem om een keer te gaan rugbyen. Na een training onder leiding van de Nieuw-Zeelandse trainer Deano Herewin was hij verkocht. Hij was toen zeven jaar en de afgelopen negen jaar heeft hij een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Met als hoogtepunten de verkiezing tot mini van het jaar in 2013 en zijn selectie voor het Nederlands team. Graag zou hij hier winst op het EK tot 18 jaar aan toe willen voegen.

Maar eerst moet Oranje de Rugby EK U18 Trophy zien te winnen om zich voor het EK U18 Championship te plaatsen. Dit zou Buijs weer een stap dichter bij zijn grote ambitie brengen: prof worden in het buitenland. Dan speelt er nog iets. Buijs: „Via Rugby Nederland ben ik geselecteerd voor een scholarship bij Stamford College, die vijftig procent van de totale kosten dekt. Ik wil er graag naartoe, want naast een studie kan ik mijn rugbyskills verder verbeteren en worden mijn kansen op een profcontract vergroot.”

Deze mogelijkheid werd hem vorig jaar al geboden, maar moest Buijs deze unieke kans aan zich voorbij laten gaan omdat hij niet genoeg geld bij elkaar kreeg om alles te financieren. Dit jaar waagt hij via een crowdfundcampagne op Talentboek een nieuwe poging.

Met uw donatie aan Lodi Buijs maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals een matras van M Line (Slow Motion Hybrid 6). Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk hem structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Ga om Lodi Buijs te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul zijn naam in het zoekveld in.