Sport/Wielrennen
693770760
Wielrennen

Bol voorspelt nog piekmoment Matthews

Cees Bol

Cees Bol

Tourdebutant Cees Bol zag zijn inspanningen om Michael Matthews naar een ritzege te loodsen in de Tour de France dinsdag opnieuw niet beloond.

Cees Bol

Cees Bol

Maar de Noord-Hollander van Team Sunweb was al meer tevreden dan zaterdag al was de klassering (negende tegen zesde) minder dan in de eerste rit. „Maar ik kwam nu wel beter uit met Michael in mijn wiel en hij is dus wel wel aan sprinten toegekomen. Dit was ook niet echt zijn aankomst. Het was ook een beetje een oefening voor wat nog komen gaat.”

Bol weet dat zijn Australische kopman in de lastige etappes in het voordeel is ten opzichte van de pure sprinters. „En zoals vandaag als Michael vanaf 500 meter vol tegen de wind in moet sprinten, dat is ook bijna niet te doen.” Sunweb en Bora, de ploeg van Peter Sagan, namen de leiding in de klim, ruim 15 kilometer voor de streep in Nancy. „Daar hebben we misschien wel wat sprinters pijn gedaan, maar alles kwam weer bij elkaar en het werd heel hectisch. Uiteindelijk vonden we wel steeds de ruimte. Dat was afgelopen zaterdag wel wat anders.”

De Australiër was maandag, geheel op eigen kracht, al naar de tweede plaats gesprint achter de ontsnapte Julian Alaphilippe. De vorm is er, zo veel werd duidelijk. Bol: „Ik schat zo in dat hij vandaag iets te veel heeft moeten afzien in de voorbereiding, in de laatste kilometer. Daardoor had hij geen echte punch meer. We hebben het toch geprobeerd. Straks krijgen we etappes wanneer het wel perfect is voor Michael. Dan kunnen we maar beter elkaar een paar keer in de stress gevonden hebben, dus geoefend hebben. Want ja, dit kun je niet trainen.”