Sport/Voetbal
696336237
Voetbal

Tuttosport: Lieke Martens beste voetbalster van Europa

Lieke Martens

Lieke Martens

TURIJN - Lieke Martens heeft weer een individuele onderscheiding gekregen. De aanvalster van FC Barcelona en Oranje werd door de Italiaanse sportkrant Tuttosport uitgeroepen tot beste voetbalster van Europa. Martens ontvangt op 13 december in Turijn de zogeheten Golden Woman-award.

Lieke Martens

Lieke Martens

De 28-jarige Limburgse veroverde afgelopen seizoen met Barcelona alle prijzen: de ’dubbel’ in Spanje en de eindzege in de Champions League. In de verkiezing van Tuttosport kreeg Martens van de juryleden meer stemmen dan haar Spaanse teamgenote Jennifer Hermoso. De Deense Pernille Harder (Chelsea) eindigde als derde.

Martens werd in 2017 na haar glansrol op het door Nederland gewonnen EK in eigen land door zowel de Europese bond UEFA als de mondiale federatie FIFA uitgeroepen tot voetbalster van het jaar. De linksbuiten maakt dit jaar ook nog kans op de Gouden Bal. Martens behoort net als Vivianne Miedema (Arsenal) tot de twintig genomineerde voetbalsters voor de prijs van het magazine France Football.

De Golden Woman-award maakt deel uit van de voetbalprijzen die Tuttosport jaarlijks toekent. De meest bekende daarvan, de Golden Boy-award voor het grootste talent van Europa, ging naar de Spaanse middenvelder Pedri van FC Barcelona. De Poolse topschutter Robert Lewandowski van Bayern München kreeg de prijs bij de mannen. Karl-Heinz Rummenigge, tot voor kort bestuursvoorzitter van Bayern, werd geëerd met een oeuvreprijs.