Sport/Wielrennen
696518858
Wielrennen

Evenepoel blijft leider

’Superman’ wint vierde etappe in Algarve

Lopez wint in de Algarve

Lopez wint in de Algarve

MALHAO - De Colombiaanse renner ’Superman’ Miguel Angel Lopez heeft de vierde etappe van de Ronde van de Algarve op zijn naam geschreven.

Lopez wint in de Algarve

Lopez wint in de Algarve

De Zuid-Amerikaan van Astana reed vlak voor de finish weg en hield de Ier Dan Martin twee seconden achter zich. „Vandaag was een welkome zege, maar het grote doel is de Ronde van Frankrijk”, zei de 26-jarige Lopez. „Morgen ga ik volle bak in de tijdrit en dan zie ik meteen hoe het echt met mijn vorm gesteld is.” Bauke Mollema was op de achtste plek de beste Nederlander.

De Belg Remco Evenepoel, die derde werd, behield de leiderstrui. „Op die slotklim had ik het zwaar, maar dat gold voor iedereen. Op een bepaald moment waren er drie, vier aanvallen kort na elkaar en toen voelde je dat iedereen echt even op adem moest komen. Toen wist ik dat het wellicht pas in de laatste 200, 300 meter zou gebeuren en dat bleek ook zo”, aldus Evenepoel, die op vier seconden van de winnaar binnenkwam.

„Ja, het was drie kilometer echt vol gas geven. Ik moest gewoon volgen en dat is gelukt, dus ik ben echt wel blij.” Zondag volgt een afsluitende individuele tijdrit van 20,3 kilometer, met start en finish in Lagoa.