Sport/Wielrennen
696929929
Wielrennen

Mathieu van der Poel aast bij WK op revanche voor val Olympische Spelen

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel maakt eind deze maand definitief zijn opwachting op het WK mountainbike. Het wereldkampioenschap vindt van 25 tot en met 29 augustus plaats in het Italiaanse Val di Sole.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

De 26-jarige Van der Poel wil zich op het WK revancheren voor zijn val tijdens de Olympische Spelen. Hij had vorige maand in Tokio zijn zinnen gezet op een gouden plak, maar kwam al vroeg ten val.

„Ik kijk uit naar het WK. Na de Spelen was het voor mij belangrijk om nieuwe doelen te stellen. Ik kom graag in Val di Sole. Het is een mooie baan waar ik goede herinneringen aan bewaar, zoals de wereldbekerwedstrijd in 2019 die ik won”, zei Van der Poel.

De Nederlandse renner werd nooit eerder wereldkampioen mountainbiken. Van der Poel: „Het zou gaaf zijn om wereldkampioen te worden in alle drie disciplines. Het wordt heel moeilijk om dat in één jaar te bewerkstelligen, maar hopelijk lukt het me een keer.”

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Van der Poel op maandag 30 augustus aan de start verschijnt van de Benelux Tour, een meerdaagse wielerwedstrijd.