Sport/Voetbal
699004997
Voetbal

Ajax-trainer Ten Hag: ’Blind nu nog veiliger dan ieder ander mens’

Erik ten Hag en Daley Blind.

Erik ten Hag en Daley Blind.

AMSTERDAM - Over de naderende terugkeer van Daley Blind wilde Ajax-trainer Erik ten Hag bij het Ziggo Sport-programma Rondo graag wat kwijt. „Hij had misschien wel minuten gemaakt tegen FC Utrecht. Of ik dat eng vind? Nee, en hij vindt het zelf ook niet eng.”

Erik ten Hag en Daley Blind.

Erik ten Hag en Daley Blind.

„Want de cardiologen hebben hem grondig getest. Hij is nu nog veiliger dan ieder ander mens, door zijn kastje bij zijn hart.”

Ten Hag geeft toe dat het zijn ploeg niet per se slecht uitkwam dat de KNVB de wedstrijd tegen de Domstedelingen schrapte vanwege de storm Ciara. Maar de oefenmeester had hem net zo graag wél gespeeld. „We hadden gewoon een goed elftal gehad.”

Volgens de oefenmeester heeft Ajax inderdaad ’problemen voorin’ en missen ze momenteel ’wapens’. „We komen moeilijk tot scoren en hebben weinig rendement, dat is een gegeven. Maar met Dusan Tadic, Ryan Babel en Lassina Traoré of Klaas-Jan Huntelaar hadden we alsnog een goede voorhoede staan”, zegt hij. „En met Donny van de Beek hadden we ook nog een heel goede speler erachter.”

Van de geblesseerde spelers zit Hakim Ziyech het dichtst tegen een rentree aan. De bekerwedstrijd tegen Vitesse komt nog te vroeg volgens Ten Hag, maar volgend Eredivisieweekeinde verwacht hij er weer bij te zijn. Ryan Babel had weer kunnen spelen tegen FC Utrecht, net als dus Blind.