Sport/Darts
700672599
Darts

Fraaie reeks Danny Noppert ten einde bij World Grand Prix

Danny Noppert ligt eruit

Danny Noppert ligt eruit

De fraaie reeks van Danny Noppert tijdens de World Grand Prix zit erop. De 30-jarige Nederlander moest in de halve finales zijn meerdere erkennen in Jonny Clayton. Noppert ging met 4-1 in sets onderuit.

Danny Noppert ligt eruit

Danny Noppert ligt eruit

De Fries boekte in Leicester fraaie zeges op Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en de sterke Engelsman Ian White. Tegen Clayton speelde hij niet onvedienstelijk, maar uiteindelijk moest hij buigen voor de darter uit Wales.

"Ik speelde minder dan in mijn voorgaande partijen hier"

In de vierde set leek Noppert de stand gelijk te trekken, maar in plaats van een 2-2 tussenstand stond er na die set een 3-1 voorsprong in sets voor Clayton op het scorebord. Noppert gaf een 2-0 voorsprong in legs uit handen.

„Ik speelde minder dan in mijn voorgaande partijen hier”, bekende Noppert bij RTL Z. „Maar ja, wat kun je eraan doen? Hij gooide gewoon beter. Niettemin ben ik enorm trots dat ik bij dit toernooi de halve finales heb gehaald. Het is voor mij een grote stimulans voor de komende toernooien.”

Clayton won eerder dit jaar de Premier League. Hij is de nummer 14 op de PDC-ranking. Noppert staat op de 22e plek. Hij hield aan zijn optreden in Leicester een bedrag van circa 29.500 euro over.

Clayton stuit in de finale op zijn landgenoot Gerwyn Price, die de Engelsman Stephen Bunting met 4-2 in sets versloeg. De winnaar van het toernooi maf 130.000 euro op zijn rekening bijschrijven.