Nieuws/Sport
7028
Sport

'Zijn mening boeit me eerlijk gezegd totaal niet'

Keane klaar met klagende Koeman

Everton-manager Ronald Koeman.

Everton-manager Ronald Koeman.

Roy Keane heeft dinsdag hard uitgehaald naar Ronald Koeman. De assistent-bondscoach van Ierland vindt dat de Nederlandse manager van Everton niet zo moet klagen. 

Everton-manager Ronald Koeman.

Everton-manager Ronald Koeman.

Koeman stelde vorige week dat hij het onbegrijpelijk vond dat de Ierse bondscoach Martin O'Neill de pas net van een liesoperatie herstelde James McCarthy had opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijd met Oostenrijk. "James heeft de groepstraining niet eens hervat'', bromde Koeman. 

McCarthy onderging een paar weken geleden een liesoperatie, maar O'Neill riep hem kort daarop desondanks ook al doodleuk op voor de kwalificatieduels met Georgië en Moldavië. De Everton-middenvelder kwam in beide duels in actie en keerde vervolgens total-loss terug bij The Toffees.

Assistent-bondscoach Roy Keane van Ierland.

Assistent-bondscoach Roy Keane van Ierland.

Keane verdedigde dinsdag het besluit van O'Neill en stak vervolgens een tirade af met Koeman als lijdend voorwerp. "Clubs zijn egoïstisch, ze denken alleen aan zichzelf. Met de vorige trainer van Everton hadden we al problemen. Nu met Koeman ook weer."

Keane legde juist de schuld bij de Nederlander. "Everton-spelers komen vaak geblesseerd bij ons aan. Dat is geen kritiek op de spelers, maar op de trainersstaf. Everton speelt geen Europees voetbal en ligt ook al uit de League Cup, maar toch zijn de spelers vaak overbelast. Darren Gibson heeft bijvoorbeeld veel duels moeten missen, omdat hij bij de club geblesseerd raakte. Everton moet lekker naar zichzelf kijken. Koemans mening boeit me eerlijk gezegd totaal niet."