Nieuws/Sport
70315
Sport

Feyenoord ontbreekt in Elftal van de Week, Ajax niet

Elftal van de Week

Elftal van de Week

Met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen was Davy Klaassen wederom belangrijk voor Ajax. Al was het ditmaal niet voldoende voor een driepunter tegen FC Groningen. „Maar Klaassen sleept Ajax er op bepalende momenten steeds doorheen. Dat deed hij vorig jaar al en laat hij nu opnieuw zien"aldus rapporteur Kees Kis. "Davy is een ’bijtertje’, zoals ik dat zelf vroeger ook was. Ik hou daar wel van. Klaassen stroopt altijd de mouwen op en probeert dat ook over te brengen op zijn teamgenoten.”

Elftal van de Week

Elftal van de Week

De aanvoerder, die een 7 kreeg voor zijn optreden, is volgens Kist bovendien altijd aanspeelbaar. „Hij duikt op tussen de linies en zorgt ervoor dat Ajax het positiespel kan spelen zoals het dat graag wil. Daarnaast heeft hij de killersmentaliteit. Dat blijkt wel uit de doelpunten die hij wekelijks maakt.”

Ook Daley Sinkgraven, die terugkeerde van een enkelblessure, kreeg een 7. „Omdat hij de mouwen opstroopte. En wanneer iemand hem de bal ontnam, dacht hij: jij bent van mij. Dan veroverde hij hem vaak weer terug. Die scherpte miste ik bij de rest. Ik blijf erbij dat Sinkgraven een uitstekende back is.”