Sport/Schaatsen
703813730
Schaatsen

’Normaliter kies je hier liever niet voor’

Sven Kramer succesvol geopereerd in aanloop naar Winterspelen 2022

Sven Kramer

Sven Kramer

AMSTERDAM - Team Jumbo-Visma-schaatser Sven Kramer heeft dinsdagochtend in het Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag een operatie aan zijn rug ondergaan. De operatie is succesvol verlopen. Het betrof een relatief kleine ingreep, waarvan het herstel op enkele weken wordt geschat.

Sven Kramer

Sven Kramer

De afgelopen seizoenen sprak Kramer vaker over fysiek ongemak aan zijn (onder)rug. Uitgebreid onderzoek was aanleiding voor de verrichte ingreep en biedt vertrouwen de klacht daarmee te kunnen verminderen.

„Normaliter kies je als sporter in het olympisch seizoen liever niet voor een operatieve ingreep. Ik heb veel vertrouwen in professor Peul en de uitkomst van het onderzoek en de aard van de ingreep geven het comfort om deze operatie toch te verrichten”, aldus Kramer. „De afgelopen weken heb ik veel extra trainingsarbeid verzet en daarmee een flinke buffer opgebouwd voor de periode van herstel. Ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.”

Coach Jac Orie: „De fysieke waarden van Sven zijn al jaren op topniveau en verbeteren zelfs nog steeds. Op het ijs laat zijn lichaam hem af en toe in de steek. Alles afwegende durven we deze stap te zetten, omdat we denken dat er grote kans is dat hij hiermee beter en vooral stabieler zal kunnen presteren.”

Kramer zal op 23 mei aanstaande gewoon met Team Jumbo-Visma afreizen naar het trainingskamp in het Italiaanse Collalbo. Dit kamp zal voor de meervoudig olympisch kampioen volledig in het teken staan van herstel.