Nieuws/Sport
70385
Sport

Ervaren oud-Ajacied Bazoer een 'jongen' bij Wolfsburg

Riechedly Bazoer (R)

Riechedly Bazoer (R)

Sinds zijn overstap van Ajax naar Vfl Wolfsburg in januari is ’geduld’ het sleutelwoord voor Riechedly Bazoer. In Wolfsburg wordt voorzichtig omgegaan met de nog altijd maar 20-jarige ex-Ajacied, die tegen Mainz pas voor de derde keer in de basis stond.

Riechedly Bazoer (R)

Riechedly Bazoer (R)

„Hoe gek het misschien ook klinkt: twintig jaar oud zijn, is in Duitsland iets anders dan een twintigjarige zijn in Nederland”, vertelt de middenvelder. „Hier word ik nog gezien als jongen en bij Ajax was ik met meer dan 70 officiële duels al een ervaren speler. VfL Wolfsburg heeft aangegeven dat ik de tijd krijg om te wennen. Ik volg Duitse les en moet me aanpassen aan het spel in de Bundesliga. Het niveau is vele malen hoger. Een balletje aannemen en rustig om me heen kijken, is er echt niet meer bij. Dit half jaar is acclimatiseren. Volgend seizoen moet mijn jaar worden.”

De aanstelling van Andries Jonker als coach van VfL Wolfsburg lijkt goed nieuws voor Riechedly Bazoer bij de Duitse club. Tijdens de vuurdoop van Jonker tegen FSV Mainz 05 (1-1) mocht de middenvelder aan de aftrap verschijnen. „Al kort na zijn komst kreeg ik het gevoel dat ik zou starten.”