Sport/Voetbal
705662539
Voetbal

Volendam en De Graafschap naderen Friezen

KKD: Koploper Cambuur verliest opnieuw

Cambuur-trainer Henk de Jong

Cambuur-trainer Henk de Jong

OSS - Koploper Cambuur heeft bij Top Oss ook de tweede wedstrijd van 2020 verloren. De Friezen gingen in Oss met 3-2 onderuit en kunnen maandag hun koppositie kwijtraken als Jong Ajax maandag wint van hekkensluiter FC Dordrecht.

Cambuur-trainer Henk de Jong

Cambuur-trainer Henk de Jong

Cambuur, dat vorige week verloor van Volendam, heeft nu nog twee punten meer dan de Amsterdammers.

Cambuur was in Oss al vroeg op voorsprong gekomen. Henk Dijkhuizen maakte een eigen doelpunt. Een kwartier later maakte Philippe Rommens gelijk vanaf elf meter na een overtreding van Ragnar Oratmangoen. De thuisploeg kwam zelfs op 2-1 via een rake kopbal van Rick Stuy van den Herik uit een corner. Robert Mühren zorgde met een intikker voor de 2-2-stand bij rust. Stuy Van den Herik maakte na rust ook meteen zijn tweede treffer dit seizoen voor Top Oss en bezorgde zijn ploeg de winst.

De Graafschap en FC Volendam zijn Cambuur tot op twee punten genaderd. De Graafschap won met 2-0 bij Almere City dankzij treffers van Javier Vet en Ralf Seuntjens.

FC Volendam was met 4-2 te sterk voor tien spelers van Jong PSV. Na de 1-0 van Francesco Antonucci, moest PSV’er Maxime Soulas met rood van het veld. De Amerikaan Richard Ledezma scoorde daarna twee keer voor PSV. Gijs Smal zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker, Nick Doodeman en Martijn Kaars voor de 4-2.

NAC won onder interim-trainer Willem Weijs de eerste thuiswedstrijd. In Breda werd Jong AZ met 3-1 verslagen door twee treffers van Arno Verschueren en één van Huseyin Dogan. Joerie Church scoorde in de slotfase nog voor Jong AZ.

Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Shayne Pattynama. De speler van Telstar nam een voorzet van Ilias Bronkhorst vol op de slof en liet doelman Alessandro Damen van Excelsior kansloos. Het duel tussen de subtoppers eindigde in 3-3.