Sport/Voetbal
706458802
Voetbal

Noorwegen viert gelijkspel tegen Oranje als zege

Stale Solbakken was een tevreden bondscoach na het gelijkspel van Noorwegen tegen het Nederlands elftal (1-1). „Ik kan niet anders zeggen dan dat we het uitstekend hebben gedaan”, zei hij.

Solbakken en zijn spelers vierden het gelijkspel als een zege na het laatste fluitsignaal in het Ullevaal-stadion van Oslo. „Natuurlijk hebben we af en toe als een aangeslagen bokser in de touwen gehangen”, zei hij. „Maar we zijn uiteindelijk toch overeind gebleven.”

„Wij willen de bal ook graag zo rond laten gaan als Nederland”, zei Solbakken. „Daar willen we heen. Maar we hebben geen verdediger als Van Dijk of De Vrij, die kampioen van Italië is geworden. En dan was De Ligt nog geschorst. We hebben geen Frenkie de Jong, die in mijn ogen nu de beste speler van Barcelona is. En Wijnaldum speelt bij Paris Saint-Germain.”

„Maar wij hebben Haaland”, stelde Solbakken. „Hij had ons naar 2-1 kunnen schieten maar raakte de paal. Maar dit is een heel goed resultaat voor ons. We kunnen naïef spelen en ruim verliezen. Maar we hebben naar onze mogelijkheden gespeeld. We hebben dit goed gedaan.”

De Noorse trainer Stale Solbakken geeft de bal aan Virgil van Dijk.

De Noorse trainer Stale Solbakken geeft de bal aan Virgil van Dijk.