Nieuws/Sport
7076
Sport

Vertonghen: 'Niet denigrerend over Nederland doen'

Jan Vertonghen

Jan Vertonghen

"Het is een team in opbouw", zegt Jan Vertonghen over het Nederlands elftal. De oud-Ajacied treft Oranje woensdagavond met België. "Ik verwacht ze over enkele jaren opnieuw heel sterk."

Jan Vertonghen

Jan Vertonghen

 "We moeten niet denigrerend over Nederland gaan doen", aldus Tottenham Hotspur-verdediger Vertonghen in Belgische media. "Ze hebben een paar individuele topspelers, maar het team is gewoon iets minder gaan presteren."

"Ik zou de wedstrijd voor geen geld ter wereld willen missen", aldus Vertonghen. "Er staan woensdag inderdaad geen punten op het spel tegen Nederland, maar we willen zeker winnen. We zijn in de geschiedenis waarschijnlijk nog nooit zo favoriet geweest tegen Nederland. Het is dan ook een uitdaging om dat nu af te maken. De bondscoach weet dat het emotioneel een heel belangrijke wedstrijd is." "Iedereen wil ook dolgraag spelen. Ik misschien nog iets meer, omdat ik veel spelers bij Nederland ken. Ik volg Ajax ook nog op de voet. Het is de eerste keer dat ik terugkeer naar de ArenA en dat geeft een heel speciaal gevoel. Er komen ook vrienden en familie kijken, ik heb er echt naar uitgekeken."