Nieuws/Sport
7083
Sport

Peter Bosz blijft sterkste formatie opstellen in Europa

'Ajax heeft geen B-ploeg'

Peter Bosz voor de dug-out

Peter Bosz voor de dug-out

Nu Ajax een ronde verder is in de Europa League, wil dat niet zeggen dat trainer Peter Bosz gaat rouleren. De oefenmeester gaat in de laatste twee groepswedstrijden niet met de tweede keuze spelen. "Ajax heeft geen B-ploeg", sprak de coach dinsdag bij Ajax TV. "Wie we ook opstellen, het zijn allemaal jongens die in Ajax 1 hebben gespeeld of kunnen spelen. Anders stel ik ze niet op."

Peter Bosz voor de dug-out

Peter Bosz voor de dug-out

Bosz is tevreden over het spel van zijn ploeg. "We hebben de juiste lijn te pakken. Het wordt de spelers steeds duidelijker wat we willen. We willen van achteruit aanvallen en dat in een hoog tempo. Er zijn nog grote stappen te zetten, maar je ziet dat het langzaam beter gaat."

De resultaten van de Amsterdammers kan de coach bekoren. De laatste weken verloor Ajax niet en werd dus de volgende ronde in de Europa League gehaald. "We hebben drie lastige uitwedstrijden gelijkgespeeld", aldus Bosz. "Bij Celta en AZ hadden we eigenlijk moeten winnen. Bij Feyenoord zou een zege niet terecht zijn geweest, maar ook daar had het gekund."

Kasper Dolberg baalt tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord

Kasper Dolberg baalt tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord

Belangrijk voor Nederland

Vooral het feit dat Ajax na vier van de zes speeldagen al door is in de Europa League maakt Bosz trots. "We kunnen groepswinnaar worden", weet de coach. Op plek één eindigen, vindt hij belangrijk. "Dat is ook van belang voor het Nederlands voetbal. We zijn het team dat de meeste punten heeft verzameld en daar willen we graag mee doorgaan."