Sport/Voetbal
710162715
Voetbal

Winnend Liverpool doet het wéér in de slotfase

Roberto Firmino scoorde in de slotfase

Roberto Firmino scoorde in de slotfase

WOLVERHAMPTON - Liverpool heeft met grote moeite zijn 22e overwinning van dit seizoen in de Premier League behaald. Het zag er lang naar uit dat de koploper een gelijkspel moest toestaan in de uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers, maar in de slotfase bracht Roberto Firmino alsnog de drie punten binnen.

Roberto Firmino scoorde in de slotfase

Roberto Firmino scoorde in de slotfase

De ploeg van trainer Jürgen Klopp, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum als vaste krachten, bouwde zijn voorsprong in de stand verder uit naar 16 punten op eerste achtervolger Manchester City en ook nog met een wedstrijd minder gespeeld.

Jordan Henderson zette Liverpool al vroeg in de wedstrijd op 1-0, maar de ploeg wist de voorsprong niet uit te bouwen. Wolverhampton drong steeds meer aan en dat leidde kort na rust tot de gelijkmaker van Raúl Jiménez. Liverpool zette vervolgens alles op alles om er meer uit te halen dan een gelijkspel en kon uiteindelijk vertrouwen op de trefzekere Braziliaan Firmino, die in de 84e minuut toesloeg.

Liverpool is al langer dan een jaar ongeslagen en is bezig aan een ongekend succesvol seizoen, waarin de ploeg tot dusver maar één keer gelijkspeelde. Tegen de ’Wolves’ begonnen ’The Reds’ wederom voortvarend. Henderson kopte bal uit een hoekschop hard achter doelman Rui Patrício. Na die vroege goal stokte het wat bij Liverpool. Dat kwam mede door het uitvallen van Sadio Mané, een van de uitblinkers in de ploeg van Klopp dit seizoen.

Wolverhampton zocht in de tweede helft onvervaard de aanval en had succes via Jiménez. De Mexicaan zette voor op Adama Traoré, die een afgemeten pass op het hoofd legde van de mee naar voren gelopen Jiménez. Keeper Alisson van Liverpool was kansloos. Liverpool nam na die goal geleidelijk het initiatief weer over. Nadat Firmino in de slotfase eerst nog de bal hard tegen doelman Patrício schoot, was het even later wel raak.